Prawie na każdej klasowej uroczystości
były czekoladowe babeczki, które dzieci uwielbiają. Dlatego 14 czerwca,
trzecioklasiści wykonali je samodzielnie, pod nadzorem wychowawczyni. Byli dumni ze swojego wypieku. Chętnie częstowali muffinkami nauczycieli i
pozostałych pracowników szkoły.
Podziękowali za pomoc paniom kucharkom.
Dla wszystkich tych, którym babeczki
smakowały podajemy przepis.
Muffiny
czekoladowe.
Wymieszać
mikserem 1,5 szklanki mleka, 1 szklankę oleju, 2 jajka. Dodać wymieszane sypkie
składniki: 2 szklanki mąki, 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczkę sody,
4 łyżki kakao, 1 szklankę cukru pudru, 1 cukier wanilinowy. Na koniec dodać
pokrojone na kawałki 2 czekolady mleczne. Wymieszać.
Piec
w temperaturze 180oC 25 minut.